Preemption: slaughterhouses: the Federal Meat
Inspection Act (FMIA), 21 U. S. C. §601 et
seq., regulates a broad range of activities at slaughterhouses to
ensure the safety of meat and the humane handling of animals. The Department
of Agriculture’s Food Safety and Inspection Service (FSIS), which administers
the FMIA, has issued extensive regulations to govern the inspection of animals
and meat, as well as other aspects of slaughterhouses’ operations and
facilities. See 9 CFR §300.1 et seq.; the
FMIA expressly preempts §599f’s application against federally inspected swine
slaughterhouses; the clause prevents a State from imposing any additional or
different―even if nonconflicting―requirements that fall within the FMIA’s
scope and concern slaughterhouse facilities or operations (U.S.S.Ct., 23.01.12,
National Meat Assn. v. Harris, J. Kagan, unanimous).
Primauté du
droit fédéral, abattoirs : la loi fédérale sur l’inspection des viandes (FMIA)
réglemente un large spectre d’activités dans les abattoirs, de manière à
assurer que la viande produite soit consommable. Le traitement des animaux par
le personnel des abattoirs est également réglementé. Le Service du Département
de l’Agriculture pour la sécurité et l’inspection alimentaire, compétent pour
appliquer la FMIA, a promulgué un grand nombre de dispositions d’application de
la loi fédérale, portant sur l’inspection des animaux et de la viande, et
portant sur d’autres aspects du travail dans les abattoirs. La FIMA prévoit
expressément sa primauté sur le droit des états, dans tous les cas, donc même
si ce droit prévoit des exigences additionnelles ou différentes, qui ne
contredisent pas le droit fédéral.
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