Monday, January 23, 2012

National Meat Assn. v. Harris



Preemption: slaughterhouses: the Federal Meat Inspection Act (FMIA), 21 U. S. C. §601 et seq., regu­lates a broad range of activities at slaughterhouses to ensure the safety of meat and the humane handling of animals. The Depart­ment of Agriculture’s Food Safety and Inspection Service (FSIS), which administers the FMIA, has issued extensive regulations to govern the inspection of animals and meat, as well as other aspects of slaughterhouses’ operations and facilities. See 9 CFR §300.1 et seq.; the FMIA expressly preempts §599f’s application against federal­ly inspected swine slaughterhouses; the clause prevents a State from imposing any additional or different―even if nonconflict­ing―requirements that fall within the FMIA’s scope and concern slaughterhouse facilities or operations (U.S.S.Ct., 23.01.12, National Meat Assn. v. Harris, J. Kagan, unanimous).

Primauté du droit fédéral, abattoirs : la loi fédérale sur l’inspection des viandes (FMIA) réglemente un large spectre d’activités dans les abattoirs, de manière à assurer que la viande produite soit consommable. Le traitement des animaux par le personnel des abattoirs est également réglementé. Le Service du Département de l’Agriculture pour la sécurité et l’inspection alimentaire, compétent pour appliquer la FMIA, a promulgué un grand nombre de dispositions d’application de la loi fédérale, portant sur l’inspection des animaux et de la viande, et portant sur d’autres aspects du travail dans les abattoirs. La FIMA prévoit expressément sa primauté sur le droit des états, dans tous les cas, donc même si ce droit prévoit des exigences additionnelles ou différentes, qui ne contredisent pas le droit fédéral.

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